Ugrás a tartalomra

Zongorakoncert a víz jegyében a belgrádi Collegium Hungaricumban

2024.02.23
09:43
2024.02.23
16:08
Forrás
Pannon RTV
A szerb fővárosban működő magyar kulturális központban Szőcs Henrik magyarországi zongoraművész lépett fel.

A 29 éves Szőcs Henrik korábban Európa több országában és Kínában is fellépett. A magyarországi zongorista tavaly decemberben Artisjus Előadóművészi Díjban részesült Budapesten.

„Egy vízzel és szellemiséggel foglalkozó, vagy legalábbis vízhez és szellemiséghez kapcsolódó műsort álmodtam meg még körülbelül másfél éve, amit most sikerült összerakni. Ezt hoztam el Belgrádba is. A megtisztulás útja a címe.”

A fiatal zongorista Belgrád előtt Zágrábban és Ljubljanában is bemutatta saját összeállítású szólóestjét.

Kaszab Róbert, a Collegium Hungaricum igazgatója: „Ravelt, Debussyt, Szentpálit fog játszani. Olyan darabokat, amelyek a vízről szólnak, arról az élményről, azokról az aspektusokról, amit a víz jelképez számunkra. Egyfajta metafizikai alapon is és egyfajta, a fizikai valóságot és azokat az érzéseket, ami ezzel összefüggésben áll és amit a zene kivált belőlünk. Ez egy klasszikus zongorakoncert lesz.”

A belgrádi Collegium Hungaricumban legközelebb március elején tartanak zenés estet. A következő programmal a könnyűzene kedvelőit tervezik megszólítani: Csemer Boglárka magyar énekesnő koncertezik majd a szerb fővárosban.

Collegium Hungaricum
zongora
Szőcs Henrik
Kaszab Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:42, Frissítve: 10:04

Gyorshajtók, lassítsatok!

Fokozott közúti ellenőrzést jelentettek be a következő napokra Szerbiában. Leginkább azt ellenőrzik a közlekedési rendőrök, hogy a sofőrök betartják-e a sebességkorlátozásokat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.