Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić: Egyre nagyobb az ellenállás a srebrenicai határozattal szemben

2024.04.19
20:57
2024.04.19
21:08
Forrás
Pink TV, Szerbiai RTV, Tanjug
Egyre nagyobb az ellenállás a határozat meghozatalával szemben az ENSZ Közgyűlésében az úgynevezett népirtásról Srebrenicában - jelentette ki Aleksandar Vučić.

A szerb elnök hozzátette, a határozatról való szavazás eredménye nem lesz olyan, mint ahogy azt annak a támogatói várják. Leszögezte, Szerbia küzdelme folytatódik és nem lesz könnyű. Arra számítanak, hogy 70-90 igen szavazatot kap a határozat, 60-70 tartózkodás lesz, Szerbia pedig 20 legtöbb 30 szavazatot kaphat. Nem ez lesz az eredmény - húzta alá a szerb elnök. A határozat támogatóinak fölénye van az ENSZ Közgyűlésében, mert az EU-s tagországok vélhetően igennel szavaznak majd, ahogyan az Amerikai Egyesült Államok és Kanada is, valamint azok az országok, ahogyan a szerb államfő fogalmaz, amelyek politikailag törpék. Vučić kiemelte, egyre több ország tudja meg az igazságot Szerbiáról, a szerbek harca tart és nem lesz könnyű. Meglátjuk, hogy ki Szerbia és a szerbek jó barátja és ki nem az, ki áll az igazság és a nemzetközi jog oldalán és ki nem - szögezte le a szerb elnök. Hozzáfűzte, várja, hogy a határozatról hogyan vélekedik a világ legnagyobb szakértője a témában, Jehuda Braun.

Aleksandar Vučić
ENSZ Közgyűlés
Srebrenica
határozat

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.