Ugrás a tartalomra

Az Európa Tanács javasolja Koszovó felvételét a szervezetbe

2024.04.16
21:41
2024.04.17
08:15
Forrás
Tanjug
Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése jelentést fogadott el, melyben Koszovó felvételét javasolja az Európa Tanácsba.

Kétharmados többséggel elfogadtak egy jelentést, amely azt javasolta, hogy az Európa Tanács Miniszteri Bizottság fogadja el Koszovó tagsági kérelmét a szervezetben. Koszovó tagfelvételi kérelméről szóló véleménytervezetet a mai strasbourgi ülésen 131 képviselő támogatta, 29 nemmel szavazott. A végső döntést Koszovó tagságáról az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának kell meghoznia, amely május közepén ülésezik.  A képviselők korábban elutasították a szerb delegáció módosító indítványait, amelyek a felvételről szóló döntés elhalasztását kérték, valamint azt, hogy Pristina tagságának feltétele legyen a Szerb Községek Közösségének megalakulása.

Európa Tanács
Koszovó

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.