Ugrás a tartalomra

Az SZHP átadta választási listáját Belgrádban

2024.04.07
13:37
2024.04.07
13:44
Forrás
Pannon RTV
Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltje a befutó, 45. helyen szerepel az Aleksandar Vučić - Beograd sutra listán.

A Szerb Haladó párt és koalíciós partnerei átadták ma a Belgrádi Választási Irodának az Aleksandar Vučić - Beograd sutra, vagyis Belgrád holnap nevet viselő önkormányzati listát és a körülbelül húszezer támogatói aláírást. A június másodikai önkormányzati választásokon az SZHP polgármesterjelöltje Aleksandar Šapić lesz. Az átadásnál jelen volt Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt elnöke is.

Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltje a befutó, 45. helyen szerepel az Aleksandar Vučić - Beograd sutra listán. A Belgrádban élő több ezer magyarnak is kijár az érdekképviselet! - írta Facebook posztjában dr. Pásztor Bálint. A VMSZ elnöke kiemelte, pártja büszke arra, hogy önállóan méretteti meg magát a parlamenti választásokon és azokban az önkormányzatokban, ahol a magyarok nagyobb számban, hagyományosan élnek, azonban nagyon fontos, hogy ott is legyen képviselője a pártnak, ahol esélytelen az önálló választási lista indítása. Dr. Pásztor Bálint bejegyzésében a megköszönte a Szerb Haladó Pártnak a lehetőséget és a partnerséget, valamint azt is, hogy a VMSZ-t is kiemelték a választási lista elnevezésében. Kérek mindenkit, aki Belgrádban jogosult szavazni, vegyen részt a június 2-ai fővárosi választásokon és szavazzon a mi listánkra – zárta sorait a VMSZ elnöke.

Szerb Haladó Párt
Dr. Pásztor Bálint
önkormányzati választások
Belgrád

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.