Ugrás a tartalomra

Befutó helyen a VMSZ jelöltje a belgrádi választásokon

2024.04.16
16:06
2024.04.16
17:00
Forrás
Pannon RTV
Nebojša Marjanović azt mondta, ha szeretnénk, hogy legyen lehetőségünk a gondok megoldására, akkor a városi hatalom részei kell, hogy legyünk.

Tíz évvel ezelőtt önállóan indult a Vajdasági Magyar Szövetség a belgrádi önkormányzati választáson, ám csak az induláshoz szükséges aláírásokat sikerült összegyűjtenie, a városi képviselő-testületbe már nem került be a párt egyetlen politikusa sem. 2018-ban a VMSZ képviselője, Nebojša Marjanović már a Szerb Haladó Párt listáján indult, és akkor sikerült a bejutás. Ezt az együttműködést azóta is folytatta a két párt, és az utóbbi évek választásain Belgrádban közös listán szerepelt a VMSZ jelöltje a haladókkal. A június 2-i önkormányzati választáson is így lesz, mert – mint Nebojša Marjanović elmondta -, csak így kerülhet a VMSZ olyan pozícióba, hogy tenni tudjon a fővárosban élő magyarokért.

A VMSZ belgrádi városi szervezetének az elnöke a befutónak számító, 45. helyen szerepel a választási listán.

Nebojša Marjanović, belgrádi elnök, VMSZ: „Ha szeretnénk, hogy legyen lehetőségünk a gondok megoldására helyi szinten, itt a tagságunkra gondolok, de természetesen a belgrádi magyar közösségre is, akkor a városi hatalom részei kell, hogy legyünk. Természetesen ez abban is segítene minket, hogy stratégiai szintű problémákat oldjunk meg, itt pedig már hatalmas dolgokról van szó, amelyeket – ha nem vagyunk a városvezetés tagjai -, nem hogy nem tudunk megoldani, de még csak meg sem tudjuk próbálni.”

Nebojša Marjanović
VMSZ

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.