Ugrás a tartalomra

Borrell meghívta Vučićot és Kurtit is a brüsszeli tárgyalásokra

2023.06.15
19:28
2023.06.16
09:29
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb és a koszovói felet is higgadtságra szólította fel.

A szerb elnököt és a koszovói kormányfőt is meghívta a jövő heti brüsszeli tárgyalásokra Josep Borrell. Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a találkozó pontos időpontját és a megbeszélés részleteit egyelőre nem közölte. Tekintettel arra, hogy az észak-koszovói helyzet napról napra romlik, meghívtam a szerb és a koszovói felet is, hogy a válság megoldásáról tanácskozzunk - mondta Borrell.

Hozzátette, hogy az EU mindkét féllel és a KFOR-ral együttműködve igyekszik minél előbb megállapítani, hogy mi történt pontosan a koszovói rendőrség három tagjának letartóztatásakor. A szerb és a koszovói felet is higgadtságra szólítjuk fel - hangsúlyozta a főképviselő.

Albin Kurti

Most

13:08, Frissítve: 13:25

Ha olcsó, akkor hamis?

Általában mintegy 40 százalékkal növekszik a fogyasztás az ünnepi időszakban, ilyenkor pedig a hamis termékek is nagyobb mennyiségben jelenhetnek meg.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.