Ugrás a tartalomra

Brnabić: Az ellenzék javaslata felelőtlen és elfogadhatatlan

2024.04.16
18:53
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Felelőtlenségnek tartja a Szerbia az erőszak ellen ellenzéki lista új javaslatát Ana Brnabić.

A köztársasági parlament elnöke elmondta, hogy az ellenzék javaslata arra vonatkozik, hogy módosítsák és egészítsék ki az Alkotmányt annak érdekében, hogy az önkormányzati és a belgrádi választásokat egyszerre tartsák meg az ősz folyamán. Brnabić a parlamentben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ellenzék ma előállt egy teljesen új követeléssel, amelyről a korábbi megbeszéléseken nem esett szó, és azt követelik, hogy az önkormányzati választásokat ugyanazon a napon tartsák meg, ami azt jelentené, hogy egyes önkormányzatoknak akár három évvel is megrövidülne a mandátuma, másoknak pedig meghosszabbodna. Brnabić kiemelte: érdekes volt számára, hogy a Szerbia az erőszak ellen koalíció pártjai még április 12-én is az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettől (EBESZ) azt kérték, hogy közvetítsenek a szerb utóválasztási válságnak nevezett projektben.

Szerbia
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.