Ugrás a tartalomra

Dačić: a kormánynak a belgrádi választások előtt meg kell alakulnia

2024.04.13
17:16
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormánynak még a belgrádi helyhatósági választások megtartása előtt meg kell alakulnia, azaz 90 nappal a parlament megalakulását követően, ami május eleje, jelentette ki Ivica Dačić megbízott miniszterelnök, külügyminiszter.

Szerbia számára bizonyos kérdések jelenleg prioritást élveznek, ilyen Koszovó felvétele az Európa Tanácsba, de ennek ellenére figyelni kell az új kormány megalakulására szabott határidőre, tette hozzá. Ellenkező esetben új parlamenti választások lennének, figyelmeztetett Dačić. A fővárosi választások kapcsán felvetődő ellenzéki bojkottal kapcsolatban elmondta, véleménye szerint mindenkinek részt kellene vennie a választásokon, hogy ne kerüljön sor olyan vitás helyzetekre, amelyek nem tennék lehetővé, hogy az elkövetkező négy évben normális politikai munka folyjon.

Ivica Dačić
kormányalakítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.