Ugrás a tartalomra

Ismét Brüsszelben tiltakoztak a mezőgazdasági termelők

2024.03.27
08:27
Forrás
Euronews
A termelők egyebek mellett tiltakoztak a szabadkereskedelmi megállapodások, az új környezetvédelmi szabályok és a támogatásokhoz kapcsolódó adminisztratív terhek ellen.

A februári tiltakozások alkalmával a gazdálkodók találkozhattak az Európai Bizottság elnökével és több uniós mezőgazdasági miniszterrel is. A Bizottság engedett követeléseiknek, és rugalmassá tett néhány környezeti feltételt, például azt, hogy ne tegyék kötelezővé a vetésforgót, valamint egyszerűsítik és csökkentik a bürokráciát.

A gazdák további lépéseket sürgetnek. "További lépések is szükségesek, mert valójában vannak bejelentések, de konkrétan még mindig hiányoznak a megoldások. Vannak közlemények bizonyos témákról, de nem a legfontosabb témákról, beleértve a jövedelmet, a nemzetközi megállapodásokat stb." - sorolta Olivia Leruth, a Vallon Mezőgazdasági Szövetség részéről.

Brüsszel
mezőgazdasági termelő
tiltakozás
követelések

Most

15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.
12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.