Ugrás a tartalomra

Joksimović: További három vagy négy uniós tárgyalási fejezet megnyitását várjuk

2017.11.07
08:36
2024.03.19
08:37
Forrás
VajdaságMA
Az európai integrációs miniszter kiemelte, a pénzügyi szolgáltatásokról szóló 9-es fejezetre vonatkozó tárgyalási pozíciót néhány héttel ezelőtt már elküldték az Európai Bizottságnak.

A miniszter hozzátette, a pénzügyi szolgáltatások készlete nagyon jól fejlett Szerbiában, ezért arra számít, hogy a tagállamok jóváhagyásukat adják, ami azt jelenti, megvan a lehetősége annak, hogy a társasági jogrendszerre vonatkozó 6-os, a gazdasági külkapcsolatokat taglaló 30-as, valamint a pénzügyi és költségvetési rendelkezésekre vonatkozó 33-as fejezetek mellett a 9-es is megnyíljon.

A napirendre kerülő fejezeteket nem az Európai Bizottság határozza meg, hanem a szerbiai intézmények és a tárgyalócsoport, amely a tárgyalási pozíció előkészítésén dolgozik, és a fejezetek meghatározott folyamaton mennek keresztül, mielőtt elküldik a brüsszeli munkatestületeknek. A fejezet nem nyílhat meg, ha Szerbia nem készítette elő, tette hozzá Jadranka Joksimović.

Jadranka Joksimovic
tárgyalási fejezet
uniós
Szerbia

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.