Ugrás a tartalomra

Magyarországról is beszélt az orosz elnök a Tucker Carlsonnak adott nagyinterjújában

2024.02.09
07:16
2024.02.09
07:23
Forrás
Magyar Nemzet
Soha nem mondtam neki. Egyetlen egyszer sem - nyomatékosította az orosz elnök annak kapcsán, felajánlotta-e valaha Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek Ukrajna egy részét.

Vlagyimir Putyin az amerikai tévés újságírónak, Tucker Carlsonnak adott kétórás, exkluzív interjút.

A nagy médiafigyelemmel kísért beszélgetésben leszögezte, még csak nem is beszélt Orbánnal erről a témáról, ugyanakkor megjegyezte: biztosan tudja, hogy a kárpátaljai magyarok vissza akartak jutni a történelmi földjükre.

Putyin arról is beszélt, hogy néhány héten belül véget érhetne az orosz–ukrán háború, ehhez azonban az kell, hogy a Nyugat ne szállítson több fegyvert Ukrajnának. Hozzátette, az általa „különleges katonai műveletnek” nevezett akció céljait még nem sikerült elérni, mert az egyik cél „a nácimentesítés”.

Volodimir Zelenszkij kapcsán azt mondta, az ukrán elnök becsapta az embereket, mert békét ígért nekik, ehelyett úgy döntött, jobb, ha nem ütközik a neonácikkal és nacionalistákkal. A változó világrend kapcsán Putyin úgy fogalmazott, a világnak egyetlen egésznek kellene lennie, és a biztonságot meg kellene osztani ahelyett, hogy csak a „felső egymilliárdnak” tartanánk fenn.

Az interjú végén az orosz elnök az amerikai milliárdos vállalkozóról, Elon Muskról is beszélt, akit nagyon okos és megállíthatatlan embernek nevezett. A bő két órás interjút egyébként pont a Musk által birtokolt X közösségi oldalon és az amerikai tévés, Tucker Carlson oldalán lehet megtekinteni.

A beszélgetés számos aktuális témát érint a fentiek mellett, Putyin például beszélt a háború kitöréséhez vezető történelmi okokról, az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásáról, valamint a Joe Biden jelenlegi és Donald Trump korábbi amerikai elnökhöz fűződő viszonyáról is.

Vlagyimir Putyin
Tucker Carlson
Kárpátalja
Orbán Viktor
Volodimir Zelenszkij
orosz-ukrán háború

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.