Ugrás a tartalomra

A Momentum képviselői Szabadkán

2021.11.08
15:11
2021.11.08
17:04
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Mozgalom a magyarországi Momentum Mozgalmat látta vendégül Szabadkán - írja az MM a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az ellenzéki összefogás részét képező magyarországi politikai szervezetet Ilyés Márton elnökségi tag, Tomos Endre határon túliakat képviselő jelölt, Domján Máté és Nagy Gábor képviselték.

A több mint kétórás baráti beszélgetés keretében Sövény Ferenc, a Magyar Mozgalom elnöke ismertette a vendégekkel a szervezet magyarságpolitikai platformjának fontosabb pontjait, amelyekkel kapcsolatban egyetértés alakult ki - írják a közleményben.

A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy a határon túli magyarok ugyanolyan alkotó részei a magyarságnak, mint az anyaországiak, hogy szerzett jogok csökkentéséről szó sem lehet és hogy egy esetleges kormányváltás után is folytatódik a határon túli közösségek támogatása. A Magyar Mozgalom képviselői megismertették a vendégeket a vajdasági magyarság helyzetével is - olvasható az MM közleményében.

Magyar Mozgalom
Momentum

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.