Ugrás a tartalomra

Pályázati lehetőség a világ különböző országaiba

2023.07.24
14:32
2023.07.24
14:41
Forrás
Közlemény
Ösztöndíjprogramot hirdetett az északi félteke országaiba és a Kárpát-medence szórványmagyarságához a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A Kőrösi Csoma Sándor Programmal az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába, Európa számos országába, Izraelbe és Törökországba, a Petőfi Sándor Program keretében pedig Erdélybe, Felvidékre, Vajdaságba, Horvátországba és a Muravidékre utazhatnak az ösztöndíjasok. Mostantól már a 18. életévüket betöltő, érettségizett magyar állampolgárok is jelentkezhetnek. A pályázók cserkésztevékenységben, hagyományőrzésben, oktató-nevelő munkában, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenységben segítik majd a magyar közösségeket. A jelentkezési határidő július 31-e.

A nemzetpolitikai államtitkárság tájékoztatása szerint az ösztöndíjra pályázók és a fogadószervezetek is elektronikus formában jelentkezhetnek a www.kulhonimagyarok.hu, valamint a www.korosiprogram.hu, illetve a www.petofiprogram.hu oldalon keresztül elérhető pályázati felület kitöltésével.

ösztöndíjprogram
Kárpát-medence
szórványmagyarság
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.