Ugrás a tartalomra

A párizsi látogatását értékelte Vučić

2024.04.09
15:16
2024.04.09
16:09
Forrás
Pannon RTV
Elégedett az egyeztetések végkimenetelével.

A párizsi látogatását értékelte Aleksandar Vučić délelőtt. A szerb államfő hangsúlyozta, nagyon boldog a lefolytatott egyeztetések végkimenetelével, továbbá a Rafale vadászgépek vásárlásáról szóló szerződés két hónap múlva történő megkötésével összefüggésben. A szerb államfő hivatalos látogatása második napján tárgyalásokat folytatott az iparról és a védelempolitikáról, valamint a francia vállalatokkal történő gazdasági együttműködés előrehaladásáról is. Vučić továbbá arra számít, hogy 2026-ban Szerbiába, Belgrádba érkezik majd a Louis Vuitton divatcég, és ha ez a vállalat megérkezik, minden nagy cég követni fogja - véli az államfő. Ez pedig Szerbia számára gazdasági és idegenforgalmi szempontból is fontos - tette hozzá Vučić. A francia elnökkel egyébként Koszovó is szóba került, valamint többféle együttműködésről is egyeztettek.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „A tárgyalások nyitottak voltak, úgy mondanám, a legnehezebbek, de nyitottak voltak, és baráti párbeszédek. Köszönjük azt, hogy meghallgatott mindent, amit el akartunk mondani. Én értem, hogy a problémák, amelyekkel ők szembenéznek mások, a jövőben, hogy júniusban és júliusban teljesen mások, és sokkal nehezebb körülmények között beszélünk majd mindenről. Teljesen más, és sokkal nehezebb lesz. Nem beszélhetek mindenről, de a mi ismereteink szerint az adatok, amelyek jórészt megegyeznek némely nagyhataloméval, nem arról szólnak, hogy hamarosan tartós béke lehet, vagy megoldódhatnak a problémák.”

Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.