Ugrás a tartalomra

Szerbia és az EBESZ együttműködéséről tárgyalt Vučić és Borg

2024.04.11
08:36
Forrás
Pannon RTV
Ian Borggal, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet soros elnökségét képviselő máltai külügyminiszterrel tárgyalt Aleksandar Vučić Belgrádban.

A megbeszélésen szó esett a kétoldalú kapcsolatokról, a regionális és geopolitikai helyzetről, valamint Szerbia és az EBESZ együttműködéséről és az ország reformfolyamatainak előrehaladásáról is - számolt be Szerbia elnöke Instagram posztjában. "Hangsúlyoztam az EBESZ szerepének fontosságát Európa biztonságának és stabilitásának megőrzésében és a nemzetközi közjog tiszteletben tartásában. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd kapcsán ezúttal is felhívtam a figyelmet a megállapodások folyamatos elhanyagolására és megszegésére, és rámutattam, hogy milyen komoly következményekkel járhat, ha Pristina és a nemzetközi közösség egy része nem változtat a hozzáállásán" – írta Vučić.

Ian Borg, az EBESZ elnöklője a belgrádi hivatalos látogatását követően közleményben számolt be a látogatásról. Ebben kiemelte, hogy az EBESZ és Szerbia együttműködése azt mutatja, hogy közös munkával kézzelfogható eredményeket lehet elérni. Ez jól szemlélteti a közös elkötelezettséget az olyan kritikus területek iránt, mint a jogállamiság, az emberi jogok, a demokratizálódás és a médiaszabadság, tovább erősítve a közös biztonság szerkezetét – üzente Borg. Hangsúlyozta: az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet elkötelezett a régióban vállalt szerepe mellett, és erősíteni szeretné az együttműködést Szerbiával. Borg a szerb elnök mellett találkozott Ana Brnabićtyal, a Szerb Képviselőház elnökével, Ivica Dačić külügyminiszterrel és Miloš Vučević kormányalakítóval is.

EBESZ
Aleksandar Vučić
Ian Borg

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.