Ugrás a tartalomra

A Török Áramlat Magyarország és Szerbia számára is fontos

2019.10.31
08:27
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Magyarország energiafüggetlenségének szempontjából is fontos a Török Áramlat gázvezeték – többek között erről is beszélt Orbán Viktor az orosz elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

A bolgár és szerb partnereinkkel a jövő év végére fejezzük be a Török Áramlat gázvezeték építését – jelentette be Vlagyimir Putyin tegnap Budapesten az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után. A gázvezeték csupán 15 kilométeres szakasza lesz Magyarországon – tette hozzá Putyin. Az orosz elnök és a magyar kormányfő közös sajtótájékoztatóján Szerbia helyzete is szóba kerül. Orbán Viktor kiemelte, hogy a Török Áramlattal Magyarország és Szerbia is az energiafüggetlenségre törekszik, amely valamilyen szinten Magyarországnak tranzitbevétel-kiesést okoz majd. A magyar miniszterelnök hangsúlyozta: Szerbia is igényt tart a szuverenitásra, és szeretnének más betáplálási lehetőség után nézni, ami nyilván a magyaroknak tranzitkiesés, de támogatjuk, hogy Szerbia is legyen energiafüggetlen. A geostratégiai helyzete Magyarországnak egyre javul, és szuverének vagyunk energia szinten - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor
Vlagyimir Putyin

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.