Ugrás a tartalomra

Változások történhetnek a háborúban álló felek katonaságában

2023.12.02
14:17
2023.12.02
19:05
Forrás
Szerbiai RTV, telex.hu
Az ukrán és az orosz elnök is változtatásokat jelentett be országaik katonai mozgósításának rendszerében.

Volodimir Zelenszkij kijelentette, a háború egy újabb szakaszba lépett. Emiatt pedig módosításokra van szükség Ukrajna mozgósítási rendszerének javítása érdekében - tette hozzá. Az ukrán elnök kiemelte, a cél a fegyveres erők hatékonyságának javítása.

Vlagyimir Putyin mindeközben elrendelte, hogy 170 ezer fővel növeljék az orosz katonaság létszámát. Ezzel az orosz fegyveres erők létszáma 1,32 millióra emelkedik. Putyin rendeletét a Kreml pénteken hozta nyilvánosságra, és azonnal hatályba lépett. Ez a hadsereg második ilyen jellegű bővítése 2018 óta.

orosz-ukrán háború
Volodimir Zelenskij

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.