Ugrás a tartalomra

Vučić: Kezdődhet egy szebb és jobb jövő építése

2017.11.22
15:26
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
A szerb köztársasági elnök hangsúlyozta: senkit sem lepett meg az ítélet, az életfogytig tartó börtönbüntetés.

Lezárulhat a múltba nézés, és elkezdődhet egy szebb és jobb jövő építése azzal, hogy a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék ítéletet hirdetett Ratko Mladić volt boszniai szerb hadseregparancsnok perében - jelentette ki első reakciójában Aleksandar Vučić. A szerb köztársasági elnök hangsúlyozta: senkit sem lepett meg az ítélet, az életfogytig tartó börtönbüntetés. Vučić kiemelte: annak ellenére, hogy Szerbia mindig is tiszteletben tartotta a más népek áldozatait, a szerb áldozatok nem kapták meg a kellő tiszteletet. Mindazonáltal az, hogy nem ítélték el a szerbek elleni atrocitásokkal vádolt bosnyákokat, horvátokat vagy albánokat, nem kisebbíti azokat a bűncselekményeket, amelyeket szerbek követtek el. A szerb államfő újvidéki nyilatkozatában arra szólította fel a szerbeket, az ítélethirdetést követően kezdjék el a jövőépítést.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Kérésem Szerbia minden polgára felé, hogy kezdjünk a jövőbe tekinteni, azon gondolkodjunk, hol és hogyan élnek majd gyermekeink, hogyan és milyen módon őrizzük meg a régió békéjét és stabilitását, hogyan tudunk még több gyárat nyitni, több épületet felújítani, és ne fulladjunk bele a múlt könnyeibe, hanem munkás verejtékkel és minden másfajta verejtékkel másmilyen és jobb jövőt hozzunk létre valamennyiünk számára.”

Aleksandar Vučić
Ratko Mladić

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.