Ugrás a tartalomra

A birkózás a legtömegesebb sportok között

2023.03.26
14:57
2023.03.26
19:00
Forrás
Pannon RTV
Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.

A legkisebbek léptek először a szőnyegre, hogy összemérjék erejüket és tudásukat a kishegyesi falunapi birkózótornán.

A bácsfeketehegyi hatéves Nagy Dominik könnyedén megnyerte az első menetet.

„ Megfogtuk egymást és akkor lebirkóztuk.
- Miért foglalkozol birkózással?
- Jó.
- Szeretnél profi birkózó lenni?
- Szeretnék,  megakarom nyerni a kupát, a díjat és mindent.”


A Kishegyes községbeli gyerekek szeptember óta edzenek, ez az első versenyük.

Csernik Aletta, Kishegyes: „Nagyon izgulok, nekem ez versengés, szeretek versengeni, sokat készültünk rá, sok próba, vagyis edzés volt, és vártam ezt a mai napot.”

A Kishegyes Birkózó Egyesület jelenleg csaknem ötven gyerekkel foglalkozik a község területén. Az edzések ingyenesek. A falunapi tornával ösztönözni szeretnék a gyerekeket.

Halasi Szabolcs, elnök, Kishegyes Birkózó Egyesület: „Semmi sem motiválóbb a gyerekek számára, mikor megküzdhetnek, úgy a saját csapattársaikkal, de másokkal is összemérhetik erejüket, pont azért szerveztük ezt a tornát, hogy egy picit halljanak is rólunk, és a gyerekeknek is legyen sikerélményük.”

Fontos iskolán kívüli tartalmakat és kifutási lehetőségeket biztosítani az élsport irányába azoknak, akik tehetséggel rendelkeznek - mondta Juhász Bálint, a kishegyesi Községi Képviselő-testület elnöke.

„Fontos számunkra, hogy a TSC alközpontja itt működik, sikeresen működik és tömeges, szintén fontos számunkra, hogy a női asztalitenisz szuperligás, az ország élvonalában van, és annak az örömömnek is szeretnék hangot adni, hogy a birkózás, nyáron indulva, már a legtömegesebb sportok között van, közel száz gyerek megfordult a két településen ebben a klubban.”

A Vajdasági Birkózóakadémia és a helyi önkormányzat is támogatja a kishegyesi klubot. A tehetségek felkutatása a cél, és hogy az akadémián tudjanak tovább tanulni, hogy mielőbb nemzetközi versenyeken is megállják a helyüket - mondta Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezető igazgatója.

„Kettős állampolgársággal rendelkezők vagyunk a legtöbben, az egyik feladatunk az is, hogy azok a tehetséges kettős állampolgársággal bíró birkózók, akik esetleg lehetőséget kapnak a magyar birkózó válogatottban, akár ott is ki vegyék részüket a munkából.”

Összesen 58-an versenyeztek a kishegyesi falunapi birkózótornán, közülük 46-an a Kishegyes Birkózó Egyesület tagjai.

birkózó
torna
falunapi birkózótorna
Kishegyes
Szabadka
Magyarkanizsa
Halasi Szabolcs
Kishegyes Birkózó Egyesület
Bálint Zoltán
Vajdasági Birkózóakadémia

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.