Ugrás a tartalomra

Kijutott az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott

2024.04.14
20:51
2024.04.14
21:11
Forrás
MTI
A csapat kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese annak tudatában lépett pályára a Főnix Arénában, hogy csupán négygólosnál nagyobb vereség esetén nem jut indulási joghoz. A házigazda korán magához ragadta a kezdeményezést, már az első játékrészben kilenc találattal ellépett, a folytatásban pedig megtartotta magabiztos előnyét.

A mezőny legjobbjának megválasztott Klujber Katrin 11 gólt lőtt, Böde-Bíró Blanka tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A négyes másik párizsi repülőjegyét a világbajnoki negyedik svéd válogatott szerezte meg. Az ötkarikás csoportokat kedden 17.30-tól sorsolják a francia fővárosban.

Negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő.

kézilabda
női válogatott
olimpia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.