Ugrás a tartalomra

Kosárlabda VB – Kanada lesz Szerbia ellenfele az elődöntőben

2023.09.06
19:15
2023.09.06
21:39
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Németország az elődöntőbe való jutással az olimpiai indulás jogát is megszerezte, így ott lesznek jövőre az ötkarikás játékokon Párizsban.

Szerbia és az Amerikai Egyesült Államok már tegnap kiharcolták a legjobb négy közé jutást. Ma pedig fény derült a kosárlabda világbajnokság elődöntőjének másik két résztvevőjére is. Kanada Szlovénia válogatottját győzte le 100:89-re, míg a németek Lettországot 81:79-re, és jutottak a legjobb négy közé. A világbajnokságon a német csapat az egyetlen veretlen együttes, míg az elődöntő másik három résztvevője egy vereséget már szenvedett a csoportmérkőzések során.

A döntőbe jutásért az USA Németországgal, míg Szerbia Kanadával csap össze.

A fogadóirodák mindkét párharcban az észak-amerikai csapatot tartják esélyesebbnek, de a német és a szerb válogatott is bizonyította, hogy nem kell őket leírni. Emellett a két európai csapat már az elődöntőbe jutással nagy sikert ért el, mivel a világbajnokságon a két legjobb helyezést elért csapat Európából olimpiai indulási jogot is szerzett, így ők már biztos ott lesznek 2024-ben Párizsban.

A kosárlabda világbajnokság elődöntőit pénteken játsszák.

Kanada
elődöntő
kosárlabda
Németország

Most

07:42, Frissítve: 10:04

Gyorshajtók, lassítsatok!

Fokozott közúti ellenőrzést jelentettek be a következő napokra Szerbiában. Leginkább azt ellenőrzik a közlekedési rendőrök, hogy a sofőrök betartják-e a sebességkorlátozásokat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.