Ugrás a tartalomra

A sportról szólt a délelőtt Kishegyesen

2023.07.07
13:04
2023.07.07
19:40
Forrás
Pannon RTV
A sportról szólt a délelőtt Kishegyesen, a XX. Vajdasági Szabadegyetemen. Nemcsak fiatal sportolók mutatkoztak be, hanem az is kiderült, milyen lehetőségeik vannak a vajdasági tehetségeknek.

Bognár Nóra falmászónak saját, hordozható mászófala van, Orosz Nikolett asztaliteniszező a kovid alatt a konyhaasztalon edzett, Kajdocsi Tamás családi példát követett, amikor súlyemelőnek állt, Calbert Anita a terepfutásban és a spártai versenyekben találta meg önmagát. Az anekdoták és érdekességek mellett a sport és a tanulás összeegyeztetéséről, a táplálkozásról, a párkapcsolatokról, az eddigi versenyekről és a további tervekről meséltek a fiatal sportolók a Vajdasági Szabadegyetem egyik panelbeszélgetésén. 

Orosz Nikolett, asztaliteniszező: Szeretném befejezni az edzői iskolát. Temerinben már elindítottuk az újonc generációt, akiket én nevelek. Nagyon remélem, hogy folytatni is tudom velük a munkát. A célom, hogy egy nap válogatott edző legyek.” 

Az anyaország a sport terén is egységes magyar nemzetben gondolkodik - emelte ki Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, aki a sportvezetői panelbeszélgetésen vett részt.

Fábián László, főtitkár, Magyar Olimpiai Bizottság: „Az, hogy azokra a területekre is odafigyeljünk, ahol van magyar közösség, ahol magyar emberek élik a mindennapjaikat, nem csak a sportban, hanem a gazdaságban vagy a kultúra más területén is, egyértelmű feladata az anyaországnak. Ebben az adott területekkel szép eredményeket értünk el, és remélem, hogy hosszú távon is megmarad ez a jó kapcsolat, és a sporton belül is jönnek azok a szép eredmények, amiket elvártunk.”

A szerb és a magyar állam, valamint a tartomány együttműködése már konkrét példán is tettenérhető. Kormányos László sport és ifjúsági segédtitkár a magyarkanizsai birkózóakadémiáról mesélt ennek kapcsán.

Kormányos László, tartományi sport és ifjúsági segédtitkár: „A magyar állam a fő támogató, a megépítője az akadémiának, az önkormányzat a telket és az engedélyeztetést biztosította, és itt jön képbe a tartományi kormány, amikor a külső infrastruktúra megépítéséhez is szerény, de szükséges eszközökkel járult hozzá. Gondolom, mind több ehhez hasonló példa lesz a jövőben.”

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója elsősorban a topolyai labdarúgóakadémia munkáját és a klub sikereit ismertette. A beszélgetéseket Zvekán Péter, a Pannon RTV szerkesztő-műsorvezetője moderálta. 

Kishegyes
Vajdasági Szabadegyetem
Bognár Nóra
Orosz Nikolett
Fábián László
Palágyi Szabolcs

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.