Ugrás a tartalomra

Több mint húsz szurkoló és öt rendőr megsérült a bolgár-magyar meccs előtti és alatti összecsapásokban

2023.11.17
07:33
2023.11.17
07:46
Forrás
hirado.hu
Közel negyven személyt vettek őrizetbe.

Több mint húsz szurkoló és öt rendőr megsérült a csütörtöki bolgár-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtti és alatti utcai összecsapásokban Szófiában. A bolgár hatóságok közlése szerint négyen súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A Bolgár Labdarúgó Szövetség elleni tüntetések – ami miatt eleve zárt kapus volt a magyarok elleni találkozó – erőszakba csaptak át. A tömeg autókat gyújtott fel, a rendőrség vízágyút vetett be, és több tiltott tárgyat – például pirotechnikai eszközöket, jelzőpisztolyokat – foglalt le.

A bolgár szövetség munkájával elégedetlen drukkerek már hetekkel a mérkőzés előtt tüntetésre készültek, a bolgár szövetség ezt követően kérte az UEFA-tól, hogy legyen zárt kapus a találkozó. Ezt jóvá is hagyták, így a drukkerek kiszorultak az utcákra, de így is hangot adtak elégedetlenségüknek. A magyarok 2:2-es döntetlent értek el, és kijutottak a jövő évi, németországi Eb-re.

foci
bolgár-magyar
Eb-selejtező

Most

07:42, Frissítve: 10:04

Gyorshajtók, lassítsatok!

Fokozott közúti ellenőrzést jelentettek be a következő napokra Szerbiában. Leginkább azt ellenőrzik a közlekedési rendőrök, hogy a sofőrök betartják-e a sebességkorlátozásokat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.