Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2024.03.22.

2024.03.22
18:00
Forrás
Pannon RTV
Szeszélyes, enyhének mondható, frontokkal tarkított, de tavaszias idő várható az elkövetkező napokban vidékünkön. A hét utolsó napján valamint jövő hét szerdán csapadékra is számítani kell.

Ma éjszaka kissé felhős lesz felettünk az ég. Nagykikindán, Nagybecskereken és Versecen lesz a leghidegebb a hajnali órákban, mindössze 3 fok. Vajdaság többi részén átlagosan 5-7 fok körül alakulnak a minimumok.

Szombaton egy melegfront alakítja az időjárásunkat, megélénkülő délnyugatias széllel. Változóan, helyenként erősen felhős lesz az ég, de csapadék nem várható. Jelentősen enyhül az idő. 20-21 fokig kúszik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap egy hidegfront érkezésére figyelmeztetnek a meteorológusok. A front mentén megerősödik az északnyugatira forduló szél, megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé esőre, záporesőre, egy-egy zivatarra is számítani lehet. 10 fokig csökken a nappali hőmérséklet. Hétfőn vidékünk felett nagyrészt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk.  Az északnyugati, nyugati szelet élénk, több helyütt erős lökések kísérik 13 fokos maximumokra van kilátás. Kedden 16 fokos csúcsok mellett fátyolfelhős, napos idő várható, csapadékra nem kell számítanunk. Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, csapadékra csak elszórtan kell számítani.  

Napsütéses kissé fátyol-gomolyfelhős időjárásra kell számítani holnap a régió más országaiban is. A legalacsonyabb nappali értékek 14 fok körül alakulnak, ilyen értékeket mutat majd a hőmérő Podgoricán, míg Budapesten, Szegeden, Temesváron, Eszéken, és Belgrádban a délutáni órákban akár 20-21 fokos értéket is mutathatnak a hőmérők.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:42, Frissítve: 10:04

Gyorshajtók, lassítsatok!

Fokozott közúti ellenőrzést jelentettek be a következő napokra Szerbiában. Leginkább azt ellenőrzik a közlekedési rendőrök, hogy a sofőrök betartják-e a sebességkorlátozásokat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.