Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2024.03.27.

2024.03.27
18:00
Forrás
Pannon RTV
Újra átlépheti a hőmérséklet 20 Celsius-fokot az elkövetkező napokban. Sőt, a hétvégén igencsak meglepő értékek lesznek tapasztalhatók, 28-29 fokig melegszik a levegő. Lássuk a részleteket!

Ma este egy hidegfrontnak köszönhetően a középső és keleti területeken számíthatunk futó záporok, helyenként kisebb eső kialakulására. Marad az erős déli-délkeleti szél, melyet északnyugaton és délkeleten olykor viharos lökések kísérhetnek. A hőmérséklet 14-15 fok körül alakul, de a szél miatt kevesebbnek érezhetjük.

Csütörtökön hajnalban egy picit lecsökken a hőmérséklet, 8-9 fok valószínű, a reggeli órákban pedig kisebb futózáporok kialakulhatnak. Később nyugat felől már többfelé kisüt a nap, a szél sokfelé erős, északon és északnyugaton viharos lehet. A csúcshőmérséklet elérheti a 22 fokot.

Pénteken napos, gomolyos időre készülhetünk. Számottevő csapadék napközben nem várható. Továbbra is többfelé erős szél fog fújni. Délután már 21 fokos maximumokra van kilátás. A hétvégén pedig kirándulásra alkalmas idő lesz. Szombatra túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik és vasárnap is marad a változóan felhős, napos, kissé szeles, ám nyárias idő. A minimum értékek 10 fok felett alakulnak, a maximumok pedig elérhetik a 29 Celsius-fokot. Hétfőn a viharos széllökések mellett csapadékra van kilátás, és míg északon 22, alig Vajdaság déli részein 28 fok valószínű. 

A régió országaiban is a szél okoz fejfájást. Ljubljanában, Zágrábban, Kolozsváron, Temesváron, Szegeden és Budapesten emellé még az eső társul. Sőt, Szarajevóban és Podgoricán csak a 12-13 fokot éri el a nappali csúcshőmérséklet. Egyedül Eszéken, Temesváron, Szegeden, Bukaresten és Belgrádban éri el vagy haladja meg a 20 Celsius-fokot.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.