Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Szerbia számára a teljes jogú uniós tagság lenne a legjobb

2023.08.28
18:20
2023.08.28
19:51
Forrás
Pannon RTV
Szerbia számára a teljes jogú európai uniós tagság lenne a legjobb - jelentette ki Ana Brnabić a Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. A szerb miniszterelnök hozzátette, az EU érdekében is ez áll, Szerbia csatlakozása.

Az idei fórum középpontjába a házigazdák a biztonságot helyezték, és azt, hogyan lehet megoldani a problémákat az alapvető szabadságjogok és jogok összeomlása nélkül. A vendégek a régióból és Európából, valamint Indiából és Kínából érkeznek. Az idei Bledi Stratégiai Fórum a „Szolidaritás a globális biztonságért” szlogen alatt zajlik. Ana Brnabić: Szerbia számára a teljes jogú uniós tagság lenne a legjobb

Ana Brnabić is részt vesz a Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. A szerb miniszterelnök Koszovó kapcsán is nyilatkozott.

„Kizárt, hogy az elmúlt 2 évben például négyszázszor támadtak albánokra Dél- és Közép Szerbiában, és egy személy se felelt érte. Ez lehetetlen, Szerbiában ez lehetetlen. A másik oldalról, ha megnézzük Koszovót, vagy az úgynevezett Koszovói Köztársaságot, ahogy Albin Kurti nevezi, ez nem, hogy nem lehetséges, hanem sajnos mindennapos Koszovóban.”

Ana Brnabić
bledi stratégiai fórum
Szlovénia

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.