Ugrás a tartalomra
Gyakorolnak a gyerekek
Pannon RTV

Húzzad, édes muzsikásom!

2018-01-10
11:50
2018-01-10
17:39
Forrás
Pannon RTV
Téli népzenei tábort szervezett általános iskolások számára a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület. Két nap a gyerekek vonósokon gyakorolnak.

A téli népzenei tábor a két szervezet által biztosított helyszínen zajlik, oktatója Csonka Ferenc, a Népművészet Ifjú Mestere.

Csonka Ferenc tanitja a gyerekeket

Csonka Ferenc, népzene pedagógus, Szabadka: „Elsősorban Dunántúli tájegységről származó csárdásokat, tanulunk most. Azon kívül egy picit megmutatom a gyerekeknek, hol helyezkednek el ezek a bizonyos népzenei tájegységek, amelyekről olyan sokat lehet hallani: Szatmár, Rábaköz. Mindenki hall ilyen kifejezéseket, de főleg a gyerekek még nem tudják, hogy ez mit is jelent egyáltalán. Úgyhogy ilyen bevezető földrajzóra is van a foglalkozásokon.”

Szabadka
Népkör
népzenei tábor

Most

15:23, Frissítve: 17:27

80 éves a horgosi művelődési egyesület

A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület fennállásának 80. évfordulóját ünnepelte a helyi kultúrotthonban. Az eseményen az egyesület minden szakcsoportja bemutatkozott.
15:13, Frissítve: 17:01

2018-ban is keressük a Dalt

A szombat esti válogató után kijelenthető, hogy a nyitány remekül sikerült, ahogyan a közös produkció, A dal a miénk című szám újrafeldolgozása is.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.